AANBOD

Beweging

Wandelgroep
Informatie over de wandelgroep
Gevorderden: om de week op zondagochtend 09.00 uur
Alle niveaus: elke dinsdagavond om 19.00 uur
Locatie: metrostation Hoogvliet
Kosten: 6x voor € 10,- (1e keer meelopen mag op proef)

 

Voeding
is een onderdeel binnen onze workshops, begeleiding en coaching bij afvallen of informatie en tips voor een gezond en bewust voedingspatroon. Het is ook mogelijk om een voedingsanalyse te ondergaan van jouw voedingspatroon. Mogelijkheid tot afvallen in groepsverband.

Ontspanning
Stoelmassage, onderbeenmassage; dit zijn losse behandelingen. Tijdens onze workshop komen oefeningen vanuit de mindfulness aan de orde en geven wij tips over ontspanning.

Siësta stoelmassage
is een ontspannen massage op basis van eeuwenoude Japanse en Chinese massage technieken die uitgevoerd wordt op hoofd, nek, schouders, armen, handen en rug.

 • wordt door de kleding heen gegeven.
 • wordt gegeven op een speciaal daarvoor ontworpen stoel.
 • kan praktisch overal gegeven worden;
  bij voorkeur in een rustige, enigszins ruime omgeving.
 • duurt 15 à 20 minuten (even lang als een koffiepauze).
 • stimuleert de bloedsomloop/stofwisseling.
 • vermindert stress en vermoeidheid.
 • geeft nieuwe energie.
 • zorgt voor verbetering van het werkklimaat.
 • vermindert ziekteverzuim en is in principe voor iedereen geschikt.

 

AromaTouch massage
Een Aroma Touch massage is een massage bedoeld voor het in balans brengen van lichaam en geest. Bij deze massage staan de werking
van verschillende essentiële oliën en de aanraking daarmee op je huid (rug, achterhoofd en voeten) centraal en gaat het niet om de druk van de massage, maar om de werking van de oliën.

 

Een Aroma Handmassage bij ouderen

Wat is een handmassage?
Een handmassage is een persoonlijke vorm van communicatie en is de meest basale vorm van communicatie waarover wij beschikken. Een handmassage is bedoeld om in contact te komen met de ander. Het is een laagdrempelige vorm van massage die gemakkelijk ontvangen en geaccepteerd wordt.

Waarom handmassage bij ouderen?
Gezien de maatschappelijke problematiek rondom de ouderenzorg en het thema eenzaamheid binnen deze doelgroep, is het contact maken met de oudere medemens van grote waarde. Aanraking/massage kan een aanvullende vorm van zorg zijn die niet gericht is op genezing, maar op het verminderen van spanningen, het wegnemen van angst en onrust, het verzachten van pijn en het verbeteren van de stemming.
De aandacht, het maken van oogcontact en het gesprek en de zachte aanraking die horen bij deze handmassage, zal een ware ontspannen verwennerij zijn voor deze doelgroep.

Wat bieden wij?
Wij zouden het erg leuk vinden om op een ochtend of middag in het weekend de handmassage te bieden binnen uw tehuis. De ouderen die deelnemen zullen elk een handmassage krijgen waarbij wij beide handen zullen masseren met een heerlijke, licht geurende olie. Wij gebruiken 100% pure olie van doTERRA.
Dit is een pure olie die gewonnen wordt uit allerlei onderdelen van de plant. Deze olie zal gemengd worden met een basisolie, zodat de olie goed de huid kan intrekken. De handmassage zal per deelnemer ongeveer 20 minuten duren. De handmassage kan geboden worden in een activiteitenruimte of op de kamer van de bewoner zelf.

Kosten
Wij vragen voor de handmassage het tarief van €7,50 per handmassage. Wanneer de massage als activiteit aangeboden wordt en meerdere bewoners deelnemen (minimaal 10 bewoners), zal er een totaalprijs vastgesteld en afgesproken worden.

 

Uiterlijk
Wij staan in verbinding met externe partners die dit bieden en kunnen u hierin adviseren. Wij verzorgen workshops waarin creativiteit en uiterlijk centraal staan en teambuildingsuitjes waarin dit een onderdeel kan zijn.

Creatief
Wij staan in verbinding met externe partners die dit bieden en kunnen u hierin adviseren. Wij verzorgen workshops waarin creativiteit en uiterlijk centraal staan en teambuildingsuitjes waarin dit een onderdeel kan zijn.